Stirile ZileiTârgu-Jiu

Părinții adoptivi ai Sorinei cer despăgubiri de peste 1 milion de EURO

Părinții adoptivi ai Sorinei, fetița din Baia de Aramă pentru care s-au organizat proteste de stradă în România, cer despăgubiri de peste un milion de euro.

Soții Săcărin au reclamat la DNA faptul că le-ar fi fost încălcat grav dreptul la viață privată și la cel de familie. Vizați de reclamația acestora sunt membrii Consiliului Național al Audiovizualului, pe care soții Săcărin îi acuză că nu au intervenit la timp pentru a stopa derapajul mediatic din timpul scandalului de la Baia de Aramă.

Scandalul a fost declanșat de modul brutal în care o procuroare a luat-o cu forța pe Sorina de lângă asistenta maternală care o crescuse în ultimii ani. Fetița a fost dată apoi familiei adoptive, iar împotriva magistratului s-a declanșat o anchetă. Pentru apărarea Sorinei au ieșit în stradă însă sute de oameni, inclusiv din județul Gorj, la Baia de Aramă având loc proteste timp de mai multe zile.

Acțiunile respective au fost relatate în mass-media și au generat ample dezbateri, multe dintre discuții nefiind favorabile soților Săcărin. Acum, aceștia cred că întreg scandalul ar fi putut fi stopat dacă CNA intervenea la timp și le cerea televiziunilor de știri să fie mai ponderate în relatarea evenimentului. Soții Săcărin au plecat între timp în Statele Unite ale Americii împreună cu Sorina, iar, la sfârșitul săptămânii trecute, au făcut publice imagini cu fetița în timp ce participa la un antrenament la o sală de gimnastică.

Scandalul de la Baia de Aramă s-a stins după ce a izbucnit scandalul crimelor de la Caracal, și acolo procurorii și polițiștii fiind acuzați că nu și-au făcut treaba și nu au intervenit la timp pentru a salva viața a cel puțin uneia din cele două fete omorâte de Gheorghe Dincă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here