LIFE

Papa Francisc a publicat o nouă carte pentru copii – ”I bambini sono speranza”

Papa Francisc a publicat o nouă carte pentru copii, intitulată ”I bambini sono speranza”, care este deja disponibilă în librării şi pe site-ul Amazon, relatează EFE.

În această carte ilustrată cu desene în culori, papa se adresează copiilor cu fraze simple, în care îi îndeamnă pe cei mici să fie deschişi spre toleranţă şi pace. „I bambini sono speranza” conţine îndemnuri precum „fii fericit când eşti împreună cu ceilalţi” şi „joacă-te cu ceilalţi ca şi cum aţi fi o echipă şi caută bunăstarea tuturor”.

Fiecare din frazele componente au fost tipărite pe o pagină şi sunt culese de părintele Antonio Spadaro, director al revistei Compania di Gesu Civilta Cattolica. Ele sunt însoţite de ilustraţiile desenatoarei Sheree Boyd, colaboratoare a cotidianului The New York Times şi a revistei American Baby. „Tu şi eu putem face Pământul un loc mai frumos” şi „cea mai bună metodă de a câştiga un conflict este aceea de a nu îl declanşa”, sunt alte îndemnuri ale papei adresate copiilor.

„În această carte, papa le vorbeşte copiilor pe limba lor, simplu şi direct şi îi îndeamnă să fie generoşi, să nu le fie teamă să plângă, să facă bine în viaţă, să lucreze în echipă şi să dea frâu liber bucuriei lor. Şi de ce nu, chiar să danseze”, explică, într-o notă, Editura Salani.

Editura defineşte „I bambini sono speranza” drept „o carte specială cu un mesaj universal pentru a face lumea mai bună”. Volumul de 34 de pagini începe cu următoarea afirmaţie a papei: „Când văd un copil ca tine, inima mea se umple de speranţă”. Pagina respectivă are ca ilustraţie o oglindă, în care copiii să îşi poată vedea chipurile.

Aceasta nu este prima carte pentru copii a papei Francisc, care a mai publicat un volum ca răspuns la miile de scrisori, desene şi mesaje trimise de cei mici pe adresa Vaticanului. „Dragă Papa Francisc: Papa răspunde scrisorilor primite de la copiii din întreaga lume”, publicată în 2016 de Editura Gallucci, a devenit prima carte pentru copii scrisă de un papă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here