LIFE

Papa Francisc a invitat 1.500 de persoane fără adăpost la masă, la Vatican

Papa Francisc a luat masa alături de 1.500 de persoane fără adăpost duminică, 17 noiembrie, pentru a marca Ziua Mondială a Săracilor, instituită de conducătorul bisericii catolice.

”Gândurile mele merg către toți cei care promovează inițiativele de solidaritate, pentru că le dau speranță celor defavorizați”, a declarat Papa Francisc în timpul slujbei ținute în piața Sf. Petru, înainte de a lua masa cu cele 1.500 de persoane fără adăpost, conform Paris Match.

”De curând am văzut câteva statistici legate de sărăcie. Sunt cutremurătoare”, a adăugat Papa, denunțând ”indiferența societății față de cei săraci”.

Totodată, Papa Francisc a mulțumit echipei medicale care oferă servicii gratuite săracilor la Vatican și a criticat ritmul ”frenetic” de viață al omului modern, obsesia acestuia de a atinge ”numaidecât” obiectivele fixate.

”Atâtea persoane în vârstă, atâția copii care urmează să se nască, atâtea persoane cu handicap și atâția săraci sunt considerați inutili. Ne vedem în grabă de drumul nostru, fără să ne intereseze prăpastia care se cască între noi, fără să observăm că lăcomia celor puțini adâncește sărăcia celor mulți”, a remarcat cu îngrijorare Papa Francisc.

Imediat după slujba din piața Sf. Petru, Papa s-a alăturat celor 1.500 de invitați, în sala Paul VI de la Vatican. În meniul oferit de Papa Francisc s-au regăsit mâncăruri simple, precum lasagna, crochete de pui, cremă de ciuperci și cartofi, un desert, fructe și cafea.

”Mulțumesc, Papa Francisc, mulțumesc, Vatican, pentru că Vaticanul ajută atât de mulți săraci, oferindu-le medicamente, hrană, haine, atât de multe lucruri”, a declarat Oscar, un lituanian care trăiește în Italia de 13 ani. ”Ne câștigăm greu existența, pentru că muncim șapte, opt, uneori zece ore pe zi pentru mai puțin de 30 de euro, este foarte greu”, a dezvăluit Lamin Jarra, un muncitor din Gambia.

epa08003462 People in Nervi Hall attend a lunch with Pope Francis to mark the World Day of the Poor, at the Vatican, 17 November 2019. EPA-EFE/CLAUDIO PERI

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here