NovaciStirile Zilei

Pănescu: Politicienii, primii care încalcă normele anti-COVID

Politicienii sunt primii care încalcă normele”, acuză Constantin Pănescu, revoltat pentru că guvernanții amenință din nou HORECA cu închiderea, din cauza exploziei cazurilor de COVID.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că va propune sistarea evenimentelor private sau revenirea la vechiul sistem, în care era permisă participarea a maximum 20 de persoane.

”Azi, evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunților. E posibil să luăm decizia să nu mai permitem astfel de evenimente private. Fie să revenim la cel mult 20 de persoane, adică să se facă în familie, pentru că asta înseamnă, fie sunt unele voci mai radicale care vor chiar interdicția”, a declarat Orban.

Șeful Asociației Concesionarilor din stațiunea Rânca spune că s-au făcut deja rezervări pentru Crăciun și Revelion și că va fi grav dacă interzise evenimentele private.  

Pănescu este revoltat că, deși economia este în picaj, se cheltuiesc sume uriașe cu organizarea alegerilor dar și cu decontarea banilor care sunt cheltuiți în campania electorală de către partidele politice.

Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, unul dintre proprietarii din Horeca, nu crede că se va mai ajunge la închiderea totală, cum a fost în starea de urgență.  

Comment here