Sportive

Pandurii, prima victorie după 13 luni

Fără victorie din 14 septembrie 2019, când s-a impus, în etapa a 7-a a sezonului trecut, cu 1-0 în deplasarea de la Metaloglobus București, Pandurii Târgu-Jiu a câștigat sâmbătă, 17 octombrie 2020, în runda a 8-a din actuala stagiune a Ligii 2, cu 2-1 la CSM Reșița.

Martin Remacle (9) și Gabriel Dodoi (32) au înscris pentru gorjeni, care au obținut astfel primul rezultat pozitiv al sezonului, după ce în precedentele șase partide din campionat înregistraseră doar înfrângeri pe linie, cu Metaloglobus București (scor 0-3 la masa verde), Rapid (1-2), Turris Oltul Turnu Măgurele (0-5), Concordia Chiajna (0-4), CS Mioveni (1-2) și Universitatea Cluj (0-2), la care se adaugă și eșecul cu ACSO Filiași, scor 0-2, în turul 3 al Cupei României.

”A fost un meci foarte greu, intens. Am întâlnit o echipă bună, în criză de rezultate ca şi noi (n.r – Pandurii avea 0 puncte înaintea acestui joc, CSM Reșița acumulase 8), dar am avut o atitudine exemplară. Am reuşit să marcăm repede şi ştiam că dacă deschidem scorul o să le fie foarte greu să întoarcă rezultatul. Ştiam că vor veni peste noi, se vor descoperi, ceea ce s-a şi întâmplat, dar ne-am apărat exemplar, exceptând ultima fază. Nu cred că şi-au creat ocazii imense de gol. Într-adevăr, ne-au dominat ca posesie”, a declarat, la sfârșitul partidei, antrenorul gorjenilor, Călin Cojocaru.

Cu CSM Reșița, la Pandurii a debutat și mijlocașul de 21 de ani Bakary Jaiteh, fost junior la AS Roma și Foggia, în timp fundașul Nicolae Cotolan, revenit recent la echipa gorjeană, a bifat primul joc din actuala stagiune.

Pandurii în meciul de la CSM Reșița: Aldescu – Erhard, Nic. Cotolan, Moisie, Jaiteh, Velcotă (cpt.)(Goma 86′), Peia (Al. Vasilescu 72′), Dodoi, Remacle, Filipe Acosta, Bunga (Cuțitoiu 90+3′). Rezerve neutilizate: Iovicin – Ct. Vaida, Zaborowsky, Bauben, R. Cojocaru, Habet

După victoria de la CSM Reșița, Pandurii a rămas tot pe ultimul loc în Liga 2, dar a egalat la puncte Aerostar Bacău. Moldovenii au însă golaveraj superior, 6-12, spre deosebire de olteni, care au 4-19.

Pentru echipa lui Călin Cojocaru urmează două partide pe teren propriu. Dacă sâmbăta viitoare, în etapa a 9-a, va primi vizita Ripensiei Timișoara, pe 28 octombrie va disputa restanța cu Farul Constanța, din runda a 7-a.

Comment here