Sportive

Pandurii Lignitul își execută acționarii pentru încă 2,3 milioane de lei

Clubul Pandurii Lignitul Târgu-Jiu a început procedura de executare silită a acționarilor pentru încă 2,3 milioane de lei, penalități și actualizare cu inflația a sumelor deja câștigate la Înalta Curte de Casație și Justiție, anunță pandurul.ro.

Astfel, pentru perioada iunie 2018 – mai 2021, un expert a stabilit că societatea Complexul Energetic Oltenia trebuie să mai plătească 583 de mii de lei actualizare la inflație și 352 de mii de lei dobânzi. Consiliul Județean Gorj are de plătit, pentru ambele capitole, 125 de mii de lei. Atât CE Oltenia, cât și CJ Gorj, au plătit datoria principală, astfel că pe viitor nu se mai strâng dobânzi și penalități.

Pentru Consiliul Local Târgu-Jiu au fost calculate dobânzi de 168 de mii de lei și actualizare la inflație de 279 de mii de lei până în luna mai 2021, dar se vor adăuga și altele, pentru că datoria principală nu a fost plătită. Primăria Târgu-Jiu invocă faptul că este o entitate separată de Consiliul Local, care nu are buget și conturi bancare, astfel că nu poate plăti datorii în numele acestuia.

În cazul Artego Târgu-Jiu, care de asemenea nu a plătit suma stabilită de instanță, au fost calculate dobânzi și inflație de 798 de mii de lei. Al cincilea acționar, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, și-a stins datoria cedând acțiunile pe care le deținea la Hotel Mina, arată Pandurul.

Comment here