SportiveStirile ZileiTârgu-Jiu

Pandurii cere penalități. Romanescu: Vom vedea, e clar că trebuie să respectăm hotărârile judecătorești

Clubul Pandurii Lignitul Târgu-Jiu a început procedura de executare silită a acționarilor pentru încă 2,3 milioane de lei, penalități și actualizare cu inflația a sumelor deja câștigate la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Astfel, pentru perioada iunie 2018- mai 2021, un expert a stabilit că societatea Complexul Energetic Oltenia trebuie să mai plătească 583 de mii de lei actualizare la inflație și 352 de mii de lei dobânzi. Consiliul Județean Gorj are de plătit, pentru ambele capitole, 125 de mii de lei.

Pentru Consiliul Local Târgu-Jiu au fost calculate dobânzi de 168 de mii de lei și actualizare la inflație de 279 de mii de lei până în luna mai 2021.  În cazul Artego Târgu-Jiu, au fost calculate dobânzi și inflație de 798 de mii de lei. Al cincilea acționar, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, și-a stins datoria cedând acțiunile pe care le deținea la Hotel Mina de la Rânca.

Consiliul Local Târgu-Jiu este singurul acționar care a obținut în instanță suspendarea executării silite pentru cele aproape 3 milioane de lei, contribuții din trecut. Primăria Târgu-Jiu invocă faptul că este o entitate separată de Consiliul Local, care nu are buget și conturi bancare, astfel că nu poate plăti datorii în numele acestuia.

Primarul Marcel Romanescu spune că nu știe despre noua acțiune în instanță a Clubului Pandurii.

Comment here