LIFE

Palatul lui Sorin Ovidiu Vîntu, scos la vânzare cu 4 milioane

O vilă monument istoric, din zona Aviatorilor din Bucureşti, confiscată de la Sorin Ovidiu Vîntu, a fost scoasă la vânzare de stat pentru recuperarea pagubelor din dosarul FNI. „Palatul” a fost evaluat de Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate la suma de 20 milioane de lei, adică circa 4 milioane de euro.

Compusă din parter, două etaje şi mansardă, vila cunoscută sub numele de D. Ionescu este încadrată ca monument istoric, dreptul de proprietate asupra bunului imobil fiind intabulat pe numele statului român. Superba clădire iese în evidenţă prin turnul cu creneluri, lucru nemaiîntâlnit la o astfel de construcţie. Palatul lui Vîntu nu a fost dorit de nicio instituţie a statului, deşi multe dintre ele plătesc chirii enorme pentru imobilele în care funcţionează, astfel încât ANABI a transmis dosarul către ANAF, care urmează să organizeze o licitaţie pentru vânzarea lui, scrie adevarul.ro.

Palatul nu este singura proprietate celebră a omului de afaceri. Vântu mai are o vilă pe strada Paris din Capitală, care anii trecuţi a fost scoasă la închiriere, sau o casă, în mijlocul pădurii Petreşti, din apropierea localităţii ilfovene Otopeni. Deşi casa pe care o deţine aici este mică, domeniul pe care se află este imens. Are inclusiv două lacuri pe care se plimbă lebede, are căprioare, iepuri, dar şi găini şi vreo 20 de maidanezi. În plus, are mai multe proprietăţi şi în Deltă. Deocamdată, însă, nu se poate bucura de nici una, deoarece este la puşcărie.

Omul de afaceri ispăşeşte, la Penitenciarul Rahova, o pedeapsă de 11 ani de închisoare, rezultată în urma contopirii celor două condamnări din dosarele FNI şi Petromservice. Sorin Ovidiu Vîntu nu se califică pentru eliberarea condiţionată deoarece în puşcărie a făcut doar culturism, nu s-a implicat şi în activităţi culturale. Un magistrat de la Judecătoria Sectorului 5 şi-a motivat decizia prin care a refuzat punerea în libertate a „părintelui FNI”, arătând că acesta nu a dat dovezi temeinice de îndreptare.

„Conform înscrisurilor ataşate, deţinutul a avut o participare extrem de redusă la programe educaţionale. În anul 2019 a participat la doar 3 programe educaţionale, dintre care două fiind de recreere (forţă, culturism), programe oricum finalizate fără credite, ceea ce denotă o prezenţă scăzută la acestea. Prin urmare, se consideră că până la acest moment deţinutul nu a dat dovezi temeinice de îndreptare”, se arată în motivarea deciziei Judecătoriei Sectorului 5.

Miliardarul Vântu a devenit cunoscut odată cu prăbuşirea FNI, unde circa 300.000 de români îşi depuseseră economiile şi au rămas, ulterior, fără acestea.

Somptuoasa vilă din buricul Capitalei, pe care Sorin Ovidiu Vântu a cumpărat-o în 1998, din banii păgubiţilor FNI, a fost scoasă, în urmă cu patru ani, la închiriat în regim hotelier. 600 de euro pe noapte costa să ocupi un etaj în luxoasa casă a lui SOV, de pe strada Paris, dotată cu o piscină imensă, saună, sală de fitness, cameră de jocuri şi chiar o mini-frizerie. Vila se închiria pe apartamente, iar în totalitate costa 1.800 de euro pe noapte. Vântu a locuit aici din 1998 până în 2005.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here