Sportive

Padurii, victorie importantă cu CSM Deva

Pandurii Târgu-Jiu continuă seria victoriilor în Seria a-7-a din Liga 3. În etapa a-5-a, echipa antrenată de Călin Cojocaru s-a impus în faţa formaţiei CSM Deva, scor 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de Alberto Suently, în minutul 16. Pandurii a ajuns la a patra victorie în campionat şi a acumulat 13 puncte în clasament.

Revenită pe Stadionul Municipal din Târgu-Jiu, după lucrările de refacere a gazonului, echipa gorjeană a obţinut o victorie extrem de importantă în faţa ocupantei locului 3 în serie, CSM Deva. Meciul a fost unul destul de disputat, cu numeroase faze de poartă şi cu ocazii de ambele părţi. Gorjenii au început mai bine jocul şi, în minutul 16, au deschis scorul prin Alberto Suently. În urma unei lovituri libere executată de Robert Petre, mingea a fost respinsă iniţial de apărarea oaspeţilor, dar balonul a ajuns la Suently, care i-a pasat lui Rasoveanu, iar acesta a şutat la poartă. Mingea a lovit stâlpul din stânga porţii adverse şi a ricoşat la Suently, care a trimis mingea în plasă cu toată opoziţia unui apărător advers.

Suently, care evoluează pentru naţionala statului Curacao, este la primul gol pentru Pandurii Târgu-Jiu. Peniel Obeng, în minutul 25, a fost foarte aproape de golul doi, în timp ce Deva a fost la un pas de egalare în minutul 28, prin Andrei Sulea, dar Iovicin a avut o intervenţie de excepţie şi Pandurii a intrat la vestiare în avantaj.

La reluare, Obeng i-a cedat locul lui Izquiero Eric. Selecţionat în naţionala U21 a statului Andorra, Eric şi-a făcut debutul oficial pentru Pandurii. Repriza secundă a fost mult mai săracă în faze de poartă. Prima mare ocazie de gol i-a parţinut lui Stancu şi a venit abia în minutul 78. Jucătorul pandurilor a şutat puternic, la firul ierbii, dar portarul advers a reţinut în cele din urmă balonul. De partea cealaltă, Deva a ratat o ocazie imensă în minutul 81. Din nou, Iovicin, portarul pandurilor a fost de neînvins, la un şut din interiorul careului. Intervenţia portarului gorjean a menţinut tabela neschimbată, iar Pandurii şi-a trecut în cont încă trei puncte în clasament.

Pandurii: Cătălin Iovicin, Alberto Suently, Andrei Georgescu, Sean Patrick Aerts, Robert Petre, Marian Savu, Boateng Mensah, Obeng Peniel, Andrei Trusescu, Almeida Gomes, Ovidiu Rasoveanu 
Rezerve: Alexandru Opriţa, Mihai Stancu, Ionuţ Moldovan, Cătălin Afrim, Bebeto Lupuleţ, Horaţiu Peia, Carlos Corduneanu, Tyreses Duijker, De Las Heras Izquiero Eric
Antrenor:
Călin Cojocaru

Comment here