Stirile ZileiTârgu Cărbunești

Pacienții din Spitalul COVID Târgu-Cărbunești, la mila lui Dumnezeu! Raport: Stocul de medicamente- ZERO

Concluzii șocante trase de corpul de control al prefectului de Gorj: pacienții cu COVID-19 internați în Spitalul Târgu-Cărbunești sunt la mila lui Dumnezeu! Vineri, 22 octombrie, în ziua în care au rămas fără oxigen iar 5 dintre ei au murit, stocurile de medicamente și materiale sanitare erau ZERO.

Reprezentanții Prefecturii Gorj, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Direcției de Sănătate Publică au făcut verificări în urma tragediei, iar concluziile sunt catastrofale. Vina este atât în dreptul managementului spitalului cât și al firmei care livrează oxigenul, a declarat prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.   

Prefectul spune că șefii spitalului Târgu-Cărbunești ar fi trebuit să desemneze o persoană care să supravegheze instalația de oxigen. Nici furnizorul nu a făcut acest lucru, prin sistemul de telemetrie.

Partea îngrozitoare este că, la spitalul din Târgu-Cărbunești, în ziua în care pacienții au rămas fără oxigen, stocurile de medicamente și materiale sanitare erau goale, conform prefectului Iacobescu.    

Marcel Iacobescu spune că inclusiv verificatorii au fost șocați de ceea ce au găsit la Spitalul COVID Târgu-Cărbunești. Ancheta penală urmează să stabilească cu exactitate ceea ce s-a întâmplat în ziua în care pacienții au rămas fără oxigen și care sunt vinovații.

În urma controlului de la Spitalul COVID au fost dispuse 5 măsuri. Raportul va fi trimis și primarului Dănuț Birău, primăria având unitatea medicală în subordine.

Comment here