Stirile ZileiTârgu-Jiu

Pacientă decedată după operație. Neață, acuzat din nou de malpraxis și de luare de mită

Chirurgul Gheorghe Neață, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, este acuzat din nou de malpraxis de rudele unei paciente de 51 de ani care a murit după ce a operat-o.

Femeia a fost adusă pe 11 septembrie de la Novaci și internată la Târgu Jiu, medicul considerând că trebuie să o opereze de ocluzie intestinală. Ginerele femeii, Alin Luculescu, a declarat că i-ar fi dat lui Neață 500 de lei pentru operație și că acesta a dat asigurări, până în ultimul moment, că totul va fi bine.   

După ce femeia din Novaci a decedat, medicul Gheorghe Neață ar fi încercat să returneze cele 500 de lei primite de la familie.

”Mi-a băgat banii în buzunar, și-a cerut iertare. A spus că au apărut complicații, ne-a rugat să nu-i facem plângere” susține Alin Luculescu.  

Chirurgul Gheorghe Neață are deja două dosare cu acuzații grave. Într-unul este judecat pentru luare de mită iar, în cel de-al doilea, deschis chiar în această primăvară, e acuzat de ucidere din culpă după ce o femeie de 40 de ani, pe care a operat-o tot de ocluzie intestinală a decedat. Acum, s-a ales cu o nouă anchetă.

Gheorghe Neață a respins acuzațiile c-ar fi luat bani pentru operație ori c-ar fi greșit în timpul intervenției.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost sesizată cu privire la cele întâmplate și a demarat o anchetă internă, după cum a menționat purtătorul de cuvânt Mihaela Țicleanu.

Comment here