LIFE

Oscar 2021: „Colectiv” intră în istorie cu două nominalizări

Pelicula „Colectiv” aduce pentru prima oară România pe covorul roșu al Galei Premiilor Oscar. Filmul documentar în regia lui Alexander Nanau a fost nominalizat în două categorii, devenind astfel prima producție românească ce reușește această performanță, după 35 de ani de încercări.

Proaspăt nominalizată la Premiile Bafta în categoria „Cel mai bun documentar”, pelicula „Colectiv” continuă să scrie istorie. Luni, 15 martie, filmul lui Alexander Nanau a primit două nominalizări la Premiile Oscar 2021, în categoriile „Cel mai bun film internațional” și „Cel mai bun documentar”. Este pentru prima oară când un film românesc este nominalizat la Oscar și pentru a doua oară în istoria acestei gale când un film documentar primește două nominalizări, „Honeyland” fiind cealaltă producție care s-a mai bucurat de această reușită.

 „Cu toții suntem foarte recunoscători și fericiți pentru această realizare minunată și pentru recunoașterea muncii dificile depuse cu implicare de întreaga echipă și pentru imboldul motivațional dat de curajul, anduranța și încrederea protagoniștilor!”, transmitea regizorul Alexander Nanau la aflarea veștii că filmul „Colectiv” este pe lista scurtă a nominalizărilor.

Documentarul „Colectiv” a fost remarcat și de către Societatea Națională a Criticilor de Film din Statele Unite ale Americii, care l-au declarat „Cel mai bun film străin”. De asemenea, publicaţia Rolling Stone l-a desemnat „Cel mai bun film al anului 2020”, iar fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, l-a menționat pe Twitter într-o listă cu filmele sale preferate din 2020.

Comment here