LIFE

OSCAR 2020 – ”Parasite”, desemnat cel mai bun film

Lungmetrajul sud-coreean „Parasite” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, duminică seară, la Los Angeles, în cadrul celei de-a 92-a ediţii a galei de decernare a premiilor atribuite de Academia de Film Americană, potrivit contului de Twitter al evenimentului.

La această categorie au fost nominalizate producţiile cinematografice „Ford v Ferrari”, „The Irishman”, „Jojo Rabbit”, „Joker”, „Little Women”, „Once Upon a Time…in Hollywood”, „Marriage Story”, „Parasite”, „1917”.

„Parasite” este marele câştigător al acestei gale Oscar cu patru premii. În afara Oscarului pentru cel mai bun film, „Parasite” s-a impus şi la categoria film internaţional şi i-a adus un Oscar pentru regie lui Bong Joon-Ho şi unul pentru scenariu pe care l-a împărţit cu Han Jin-won. Acest film sud-coreean a mai câştigat un Glob de Aur pentru film într-o limbă străină şi două premii BAFTA pentru scenariu original şi pentru film în altă limbă decât engleza. Filmul „Parasite”, cu Kang-ho Song, Sun-kyun Lee şi Yeo-jeong Jo este o metaforă despre clivajul social dintre săraci şi bogaţi în societatea modernă şi a mai fost nominalizat şi la categoriile Montaj şi Scenografie.

Cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc la Dolby Theatre din Hollywood. Pentru al doilea an consecutiv, Gala Oscar s-a desfăşurat fără a avea un prezentator principal.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here