LIFE

Oraşul Liverpool va găzdui Eurovision 2023

Concursul Eurovision de anul viitor se va organiza în Marea Britanie, la Liverpool, după ce câștigătoarea, Ucraina, nu va putea să găzduiască cunoscutul show din cauza războiului.

Liverpool este un oraș cu o bogată istorie muzicală, care atrage mii de turiști în fiecare an. Aici au cântat The Beatles, Frankie goes to Hollywood sau The Wombats. Orașul va găzdui concursul Eurovision pe data de 13 mai 2023, după ce a învins un alt oraș important al Marii Britanii, Glasgow. Anunțul a fost făcut vineri, după o licitație extrem de disputată, în care din 20 de orașe disponibile mai rămăseseră două: Liverpool și Glasgow. La casele de pariuri, favoritul a fost Glasgow.

Oficialii din Liverpool au declarat că evenimentul va fi organizat „în numele Ucrainei”. Concursul va avea loc pe M&S Bank Arena, care are o capacitate de 11.000 de locuri.

„BBC se angajează să facă din acest eveniment o reflectare reală a culturii ucrainene, alături de prezentarea diversității muzicii și creativității britanice. BBC va începe acum procesul de găsire a unui oraș gazdă care să se asocieze cu noi pentru a oferi unul dintre cele mai interesante evenimente care va veni în Marea Britanie în 2023″, declara Tim Davie, director general al BBC în vara acestui an, când încă nu se decisese care va fi orașul ce va găzdui Eurovision în 2023.

Aceasta nu va fi însă prima oară când Liverpool găzduiește un eveniment muzical de o asemenea amploare. În anul 2008, premiile MTV Europe Music Awards au avut loc la Liverpool.

Comment here