LIFE

Omul care a fost de trei ori mai bogat decat Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume la ora actuală​

Cine îl invidiază pe Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, nu a auzit de John D. Rockefeller, cel mai bogat om din istoria modernă.

Jeff Bezos are o avere de 117 miliarde de dolari, iar moştenitoarea L’Oréal SA, Françoise Bettencourt Meyers este cea mai bogată femeie din lume, cu o avere de 54 de miliarde de dolari.

Dar se compară oare averile lor cu cele ale industriaşilor cu averi fabuloase din trecut? Americanul John D. Rockefeller a strâns aproximativ 1,5 miliarde de dolari de-a lungul carierei sale, potrivit unei ediţii din 1937 a New York Times, asta însemnând aproximativ 26 de miliarde de dolari în valoarea de astăzi a monedei, potrivit Bloomberg.

O comparatie mai bună, spune Samuel Williamson, economist, ar putea fi raportul dintre averea sa si PIB-ul ţării. Astfel, averea de 1,5 miliarde de dolari a lui Rockefeller reprezenta 1,6% din economia SUA din 1937, anul în care a murit bogatul industriaş. Dacă am transpune-o în zilele noastre, averea lui ar fi triplă faţă de cea a lui Bezos.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here