Sportive

Octavian Benga, debut cu dreptul la Viitorul Pandurii. ”Vrem să atacăm promovarea în prima ligă”

Octavian Benga a debutat cu o victorie pe banca tehnică a Viitorului Pandurii Târgu-Jiu, scor 1-0, sâmbătă, cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila, echipă care primise nu mai puțin de 44 de goluri în precedentele 14 jocuri din Liga 2.

Singurul gol al partidei de pe malul Jiului a fost marcat, în minutul 27, de Gabriel Dodoi, cu o lovitură de cap, din 6 metri, după centrarea lui Paul Copaci, de pe partea stângă de atac. Per ansamblu, gorjenii au dominat jocul și au ratat diverse ocazii prin Alin Țegle (1), Gabriel Dodoi (17, 52, 71), Felipe Acosta (40, 42), Alex Dulca (45) sau Ciprian Rus (59, 68, 90+2).

Dacia Unirea n-a contat prea mult în atac, dar putea să egaleze în minutul 64, când Marius Cocîrlă, aflat în poziție ideală de gol, a trimis balonul, din 10 metri, în picioarele portarului Bogdan Eftimie. Din minutul 85, oaspeții au mai jucat și în inferioritate numerică, fundașul Andrei Paliu fiind eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, după un fault, inutil, la mijlocul terenului, asupra lui Alex Gîrbiță.

La finalul jocului, antrenorul Octavian Benga a pus scorul ”subțire” pe lipsa de concentrare a elevilor săi la finalizare.

”Din păcate, ne-am făcut meciul foarte greu, deși le-am transmis jucătorilor că trebuie să ia meciul în serios, chiar dacă întâlnim o echipă aflată în suferință. Am analizat adversarul și știam că Brăila pune probleme și că nu are nimic de pierdut. Lipsa de concentrare sau luarea anumitor decizii în fața porții au făcut ca meciul să se termine doar cu 1-0. Am și pierdut numărul ocaziilor, dar probabil am avut 10-12 șanse de gol, au avut și ei două, și trebuia să câștigăm la o diferență mai clară”, a declarat Benga.

Noul antrenor al gorjenilor a vorbit despre planurile sale la Târgu Jiu.

”Avem doar şanse matematice la play-off. Eu îmi doresc că câştig fiecare meci şi să scot maximum de la aceşti jucători, iar obiectivul va fi formarea unei echipe competitive pentru sezonul următor. Vrem să atacăm play-off-ul şi promovarea în prima ligă. După strategia mea, din iarnă, trebuie să plombăm echipa cu doi-trei jucători, iar din vară o să vedem de ce mai avem nevoie. Am la dispoziţie mulţi jucători tineri, dar jucători talentaţi. Este o echipă la care se vede lipsa de experienţă, dar echipa are vigoare, are talent şi asta am văzut şi în acest joc. Nu au însă constanţă pe toată durata partidei, în unele momente deciziile nu sunt cele mai potrivite, dar, repet, sunt jucători talentaţi, care pot să progreseze şi să fie reprezentativi” a declarat Benga.

Comment here