Minerit și EnergieStirile Zilei

O nouă zi de proteste. Căldărușe: Starea de tensiune este fantastică

Problema tensiunii mari din minerit și energie este ridicată și de liderii sindicali care, marțea și joia, continuă să organizeze proteste în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, pentru a cere deblocarea legii de reducere a vârstei de pensionare.  

Vasile Tivig speră ca, de săptămâna viitoare, legea să-și producă efecte.

”Acum nu se mai poate invoca nimic, mai ales că este o alianță numeroasă. Nu știu dacă muncitorii vor mai înțelege un refuz” spune liderul sindical.

Și Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, spune că oamenii nu mai au răbdare, așteaptă să fie emisă cât mai repede ordonanța care să permită pensionarea la 52 de ani.

”Starea de tensiune este una fantastică în rândul salariaților. Există riscul să escaladeze” ne-a declarat liderul SMEO.

Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, spune că după instalarea noului guvern, vor fi purtate discuții cu deputații Dan Vîlceanu și Mihai Weber, președinții PNL și PSD Gorj, atât despre pensionarea anticipată cât și despre soarta restului de circa 7000 de salariați care vor rămâne în cadrul companiei.

Comment here