Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

O nouă ședință a comisiei de negociere de la CE Oltenia. Lider: Din pix, guvernul taie drepturi

Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia se întâlnesc, marți, într-o nouă ședință a comisiei de negociere.

Vor discuta despre normativul de personal din cariere și termocentrale dar și despre sumele care se pierd de la veniturile salariaților, din cauza ordonanțelor austerității.

Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energiei, spune că au mai rămas puțini angajați care să asigure mentenanța în cariere și nici firme de reparații nu se mai găsesc.

Pîrvulescu mai spune că nu vor fi probleme cu încasarea primelor de sărbători, și asta pentru că CEO încă înregistrează profit. În februarie, vor începe negocierile pentru noul contract colectiv de muncă și, atunci, se va vedea ce drepturi vor putea fi menținute.

”Există o contradicție între legislația muncii, adică, totuși, salariații au contractele individuale de muncă cu anumite drepturi… Iar legea asta, care a apărut peste noapte și, din pix, guvernul a tăiat anumite drepturi și va trebui să găsim o soluție” afirmă liderul sindical.

Comment here