Stirile ZileiTârgu-Jiu

O ALTĂ majoritate la CJ Gorj? Ce spune Vîlceanu

Acum că au câștigat puterea, liberalii vor o nouă majoritate în Consiliul Județean Gorj. ”Să vedem cât de deschiși sunt cei de la PSRo la această idee” spune deputatul Dan Vîlceanu. La nivel național, PNL a semnat protocoale de colaborare cu PMP și ALDE, deci ar trebui să se bazeze pe sprijinul celor două partide și în teritoriu. Marcel Romanescu, președintele PNL Târgu-Jiu, atrăgea atenția, marți, că nu vrea să vadă pesediști care ”să-și găsească cuib la PMP și ALDE” iar, apoi, să pretindă funcții de la noua putere. Romanescu nici nu vrea să audă despre vreo colaborare cu Ion Rușeț sau Eduard Lădaru.

Marcel Romanescu avertiza, marți, că cel mai mare pericol care paște noua coaliție ce sprijină guvernul Orban, este acela ca pesediști vechi să ajungă la PMP sau ALDE, iar, apoi, să pretindă funcții importante.   

Înaintea alegerilor prezidențiale, Marcel Romanescu a avut un schimb de replici cu fostul senator Ion Rușeț, proaspăt intrat în Partidul Mișcarea Populară. Rușeț îl dădea, atunci, pe Ciprian Florescu cu cele mai mari șanse să câștige Primăria Târgu-Jiu, în 2020. Acum, Romanescu spune că este exclus să facă echipă cu un asemenea om.  

Cât despre ALDE, sunt de notorietate disputele pe care Marcel Romanescu le-a avut, de când este la Primăria Târgu-Jiu, cu consilierul acestui partid, Eduard Lădaru.  

Eduard Lădaru, la rândul său, exclude o alianță cu Marcel Romanescu, dar zice că poate colabora cu consilierii municipali PNL.

Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, a fost deranjat de declarația lui Marcel Romanescu referitoare la pesedeștii care își pot găsi cuib în partidul său. Îi recomandă să se uite la ”pesediștii din PNL”.

Davițoiu amintește că, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, PMP l-a susținut pe Klaus Iohannis.

Nicolae Davițoiu nu exclude schimbarea majorității la nivelul Consiliului Județean Gorj, dacă va fi încheiat un protocol local cu liberalii.

La Consiliului Județean Gorj distribuția mandatelor este următoarea: PSD- 16, PNL- 9, ALDE-3, PMP-3 iar PSRo-2. Deputatul Dan Vîlceanu, președinte PNL Gorj, spune că se poate încerca o schimbare a  majorității dar depinde ce poziție vor adopta consilierii PSRo.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here