RovinariStirile ZileiTârgu-Jiu

Nu vrea să plătească APA DE PLOAIE. Primăria Rovinari se retrage din ADIA Gorj

Primăria Rovinari se retrage din ADIA Gorj și renunță la serviciile Aparegio, după ce a aflat că trebuie să plătească apa de ploaie.

Discuțiile pe acest subiect au început la sfârșitul săptămânii trecute, când inclusiv primarul Marcel Romanescu a declarat că nu va accepta pentru Târgu-Jiu plata unei asemenea taxe.

Edilul de la Rovinari, Robert Filip, a mers însă mai departe și azi a anunțat că primăria pe care o conduce începe procedura de a redeveni administrator al sistemului de apă și canal din oraș.

Primarul de la Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, este și el în război deschis cu cei de la Aparegio. Spune că nici nu vrea să audă de plata taxei pentru apa pluvială. Estimările celor de la Aparegio arată că, dacă s-ar fi cerut această taxă încă de anul trecut, municipalitatea avea de achitat circa 900.000 de lei.

Șeful Aparegio, Traian Pătrășcoiu, declară că facturarea apei de ploaie este obligatorie de mai mult timp, dar că, până acum, nimeni nu a cerut plata acestor bani. El afirmă că, de luna viitoare, toate primăriile la care Aparegio are contracte vor primi facturi pentru a plăti taxa respectivă.

De partea lui Traian Pătrășcoiu este și Cristian Toader Pasti, directorul executiv al ADIA Gorj, o asociație formată din primăriile care sunt în colaborare cu Aparegio.

Pasti spune că plata acestei taxei pe apa de ploaie nu este o glumă. Se așteaptă să fie deschise procese prin care primăriile să conteste sumele pe care le au de plată.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here