Stirile ZileiTârgu-Jiu

NU vor tarife MAI MARI la apă și canal. Bejinaru: Toți primarii PNL din ADIA vor vota la una cu noi

Primarii liberali din județ vor face front comun cu Marcel Romanescu în chestiunea Aparegio. ”Avem promisiunea lui Dan Vîlceanu că toti reprezentanții UAT-urilor PNL din ADIA vor lupta la una cu noi. Până acum, doar Marcel Romanescu s-a luptat cu abuzurile Aparegio” spune Bogdan Bejinaru.

Viceprimarul liberal al Târgu-Jiului a fost desemnat, vineri, într-o ședință de îndată, să reprezinte municipalitatea la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADIA Gorj. Bejinaru a primit ca mandat să voteze împotriva ajustării tarifelor la apă și canalizare. Ultima majorare a tarifelor, în aprilie 2019, a fost atacată în instanță de Primăria Târgu-Jiu, care a avut câștig de cauză, primarul Marcel Romanescu somând, în mai multe rânduri, Aparegio să returneze banii încasați ilegal către populație.

Bogdan Bejinaru

Consilierii PSD n-au participat la ședința de îndată, care a avut loc vineri. Primarul Marcel Romanescu susține că a convocat-o pentru că a primit somație de la ADIA Gorj să se pronunțe în 24 de ore, altfel ar fi fost majorate tarifele la apă și canal.  

Luis Popa, consilier municipal PSD, a declarat că n-a participat la ședința de îndată pentru că nu i s-a părut normal să fie anunțat cu două ore înainte.  

Primarul Marcel Romanescu i-a criticat pe consilierii PSD, care au absentat de la ședința de îndată, inclusiv pe Luis Popa, căruia i-a fost profesor la Universitate.  

Luis Popa a anunțat că a început să studieze contractul încheiat de Primăria Târgu-Jiu cu operatorul Aparegio. În opinia sa, primăria era obligată să aprobe majorarea tarifelor la apă și canal.   

Comment here