Minerit și EnergieStirile Zilei

Nu pleacă din Piața Prefecturii. ”Așteptăm și avizul Comisiei pentru muncă”

Proiectul de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie, pentru care au loc proteste la Târgu-Jiu de aproape șapte săptămâni, a primit, marți, aviz favorabil în Comisia de Industrii și Servicii din Camera Deputaților.

Protestatarii din Piața Prefecturii sunt mulțumiți, deși între putere și opoziție a apărut un ping-pong cu amendamentele depuse și acuzații reciproce.

”Șicanele dintre politicieni nu ne privesc. Noi așteptăm și avizul Comisiei de Muncă, nu plecăm până când legea nu va fi promulgată” a comentat Lulu Păuna, unul dintre sindicaliștii aflați în stradă.   

Liderul sindical Manu Tomescu le-a amintit parlamentarilor aflați la putere de condițiile grele de muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia, compania de stat cu cea mai îmbătrânită forță de muncă.

Are vârsta de 58 de ani, iar de 39 de ani lucrează la Termocentrala Rovinari, sănătatea fiindu-i grav afectată. Este vorba despre Ion Gruia, unul dintre protestatarii din Piața Prefecturii pe care Manu Tomescu îl dă mereu ca exemplu, și care speră să poată ajunge să iasă mai devreme la pensie.

Comment here