Din JudetStirile Zilei

Nu mai sunt bani pentru PNDL. Primar: O prostie enormă!

Guvernanții le-au dat primarilor o veste bombă: suspendă plățile pe PNDL până la rectificarea bugetară.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a informat primăriile, printr-o scrisoare, că au fost epuizate fondurile din PNDL pentru anul în curs, recomandarea fiind să finanțeze proiectele din surse proprii sau să sisteze lucrările. Ulterior, premierul Florin Cîțu a anunțat pe Facebook că primarii vor primi bani pentru investiții, după rectificarea bugetară.

”Nu mă gândeam ca un  premier să facă acest anunț. Să nu fie bani la mijlocul anului, nu s-a mai întâlnit!” spune primarul comunei Bengești-Ciocadia, Victor Geogia, care tocmai se pregătea să deconteze facturi de 13 miliarde lei vechi, pe PNDL.

Geogia exclude varianta de a achita din bugetul local facturile către constructorii care fac lucrări pe PNDL. Spune că de-abia ajung banii din buget pentru salarii și persoanele cu handicap.

Romulus Bâldea, primarul comunei Telești, speră ca guvernanții să se țină de cuvânt și să dea banii pentru lucrările efectuate pe PNDL la rectificare. Altfel, constructorii ar putea părăsi șantierele.   

Cosmin Morega, primarul de Motru, se teme de un blocaj total în administrația publică locală, în condițiile în care guvernul a tot diminuat sumele acordate UAT-urilor. Morega amintește că Motrul a mai fost lovit de Ministerul Dezvoltării o dată, atunci când a transmis că nu este oportun să sprijine Uzina de Agent Termic.

Comment here