Din JudetStirile Zilei

Nu crede că urmează concedieri de bugetari. Ungureanu: Mai degrabă reduceri salariale

Lumea întreagă este în criză economică din cauza pandemiei de coronavirus. 2021 va fi un an dificil, cred responsabilii din administrația locală, care vorbesc fie de restructurări de personal, fie de diminuări salariale.

Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani, spune că se așteaptă la ce este mai rău, din moment ce guvernul a avut dificultăți în a deconta facturile pe PNDL și a plăti indemnizațiile persoanelor cu handicap, chiar și în campania electorală.   

Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești, nu crede că se vor face disponibilizări din rândul bugetarilor, dar se așteaptă la reduceri salariale. Spune că singura variantă de redresare economică este aceea ca banii europeni, cele 80 de miliarde de euro aflate la dispoziția România până în 2024, să fie orientați preponderent către investiții.   

Primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, spune că Uniunea Europeană va acorda bani și pentru plata salariilor, de aceea le recomandă guvernanților să facă în așa fel încât România să nu rateze nicio măsură socială, în următorul exercițiu bugetar.

Edilul anunță că, în ceea ce privește primăria pe care o conduce, nu va face restructurări de personal.  

Comment here