Minerit și EnergieStirile Zilei

Nu crede că guvernul vede altfel CE Oltenia. Manu Tomescu: Mi-e teamă că sunt doar vorbe

Liderul sindical Manu Tomescu atrage atenția că există riscul apariției unor accidente de muncă grave, dacă nu se vor face urgent investiții, reparații și exproprieri în minerit și energie.

“Suplimentarea producției de energie nu se face pocnind din degete. Eram în program de închidere. Ne țineau doar ca să plătim birul certificatelor. Acum, dintr-o dată, se așteaptă ca minerii și energeticieni să scoată țara din criza energetică. E ca și cum ai lua de pe o mașină tot și apoi vrei să-ți meargă”, spune vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Tomescu consideră că trebuiau făcute angajări la începutul anului la CEO, dacă se dorea o revigorare a energiei pe cărbune.

”Mi-e teamă că sunt doar vorbe, noi de vorbe ne-am săturat. Să dea doar ordin: ”Hai, faceți!”, dar noi să simțim la modul concret că este tot dezinteres față de această unitate” spune liderul sindical.

Managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, a anunțat că, în acest an, se vor face 600 de angajări în cadrul companiei. Manu Tomescu crede că primarii din zonele miniere s-au apucat deja de făcut liste.

Tomescu îl critică pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru faptul că, nici acum, când e nevoie de cărbune, nu face o vizită la Complexul Energetic Oltenia.

Comment here