Din JudetStirile Zilei

Noul primar din Samarinești: Licitația pentru drumuri, fără sursă de finanțare. M-am adresat instituțiilor statului

”Am preluat drumurile praf, nu știu ce să mai fac ca să fie practicabile!” se plânge noul primar liberal din Samarinești, Iulian Giurgescu.

Infrastructura comunei este foarte afectată, în urma precipitațiilor din ultima perioadă. Practic, toate drumurile comunale sunt ca după război, oamenii chinuindu-se să meargă prin nămoale.

La un post local de televiziune, Marian Ardeiu, fostul primar la Samarinești  în perioada 2008-2018, dar care a condus localitate până în toamnă, fiind consilier personal al primarului PSD, a declarat că a scos la licitație 14,5 kilometri de drumuri comunale, pentru suma de 20,8 milioane de lei, a câștigat o firmă care însă n-ar fi agreată de liberalul Giurgescu.

Actualul edil susține, pe de altă parte, că procedura n-a fost organizată legal, pentru că nu există sursă de finanțare.

Giurgescu a făcut sesizare către organele abilitate ale statului să verifice licitația privind asfaltarea drumurilor comunale.  

Primarul din Samarinești susține că s-a lucrat prost și la rețele de apă și canalizare, cu care se laudă fostul primar Ardeiu.

Iulian Giurgescu are de gând să facă potecă la București, pentru a obține finanțari în vederea asfaltării drumurilor din Samarinești.

Comment here