Sportive

Cel de-al patrulea eşec în EHF European League. CSM Târgu Jiu pierde returul cu Sola HK

CSM Târgu-Jiu a pierdut, sâmbătă, partida cu norvegiencele de la Sola HK, scor 21-31, la pauză 9-18. Meciul a contat pentru etapa a 4-a din Grupa D EHF European League Woman. Maria Alexandra Gavrilă a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu, cu 5 goluri.

La finalul meciului, antrenorul Liviu Andrieș le-a cerut suporterilor gorjeni să fie îngăduitori cu echipa, care a reușit, într-un timp foarte scurt, la performanța de a juca în grupele unei competiții europene. Tehnicianul speră ca elevele sale să treacă repede peste acest impas, pentru că urmează o confruntare importantă în Liga Florilor, cu Știința București, miercuri, 7 februarie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu. 

”Momentele cheie au fost ultimele 10 minute din prima repriză. Maria Gavrilă a obosit și am vrut să o odihnim și nu am mai găsit soluții în atac. Am primit 5 goluri pe contraatac direct, ceea ce este foarte greu să remontezi. Efectiv le-am făcut cadouri. Șuturi în blocaj, contaatac și gol, pase greșite, contraatac-gol, și cine făcea aceste contaatacuri, Camilla Herrem, campioană mondială, olimpică, la aproape 40 de ani, efectiv alerga de parcă avea 15 ani. Viteza unei echipe o dă calitatea individuală și e clar că orice echipă care are viteză, înseamnă că are și calitate individuală. Ele vin dintr-un handbal nordic, acolo unde fetele sunt crescute de mici pe acest stil de joc și le convine să joace cu echipele din est, pentru că, spuneau ei, echipele din est nu sunt pregătite la nivelul la care să facă repliere în momentul în care pierd mingea. Știam ce competiție este, știam ce adversari avem. Din păcate, probabil că emoțiile și calitatea adversarilor din această grupă ne-au copleșit și ne-au făcut să avem acest standard de 10 goluri diferență. Ceea ce facem noi acum este un bonus. Nimeni nu se aștepta să ajungem aici, nici noi nu ne așteptam. Sper ca toată lumea să ne înțeleagă, să nu ne facă o analiză destul de drastică, pentru că până la urmă este o mare performanță că am ajuns aici și am adus asemenea echipe și asmenea jucătoare la Târgu Jiu. E complicată treabă, e destul de delicată, pentru că atârnă efectiv greu în moralul lor. Sper să trecem peste aceste momente. Chiar la final de meci am vorbit cu ele și le-am spus că trebuie să uităm acest meci și să ne concentrăm pentru miercuri. Ne așteaptă săptămâna viitoare, miercuri, un meci extrem de important pentru noi, pe care suntem obligați să-l câștigăm” a declarat Andrieş.

Etapa viitoare, pe 11 februarie, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, în Spania, cu Costa del Sol Malaga.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(6 intervenții), Andreea Chetraru(2 intervenții), Elena Marica Bercu(4 intervenții) – Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 5g, Andreea Mihart 3g, Mirabela Coteț 2g, Ira Zinatullina 3g, Andreea Chiricuță 1g, Laura Moldovan 1g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie, Iuliia Andriichuk 3g, Ana Cătălina Ciolan 2g, Sabine Klimek 1g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

Comment here