Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Nou accident de muncă la CE Oltenia. Romanescu anunță controale în toate carierele

Încă un accident de muncă la Complexul Energetic Oltenia. Un lăcătuș mecanic, în vârstă de 34 de ani, a fost rănit, azi-noapte, după ce a căzut pe banda transportoare, la Cariera Pinoasa.

Conform șefului Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, George Romanescu, s-a rupt ancora de susținere a echipamentului de protecție. Romanescu anunță că inspectorii ITM vor face verificări, în perioada următoare, în toate carierele companiei.

Minerul rănit la Pinoasa a fost dus mai întâi la spitalul din Rovinari, iar, apoi, a fost transportat la secția Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Starea lui este stabilă, spune Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

”Din punct de vedere al regulilor de protecție a muncii este un dezastru. Conducerea Complexului Energetic Oltenia a tăiat din bugetul alocat pentru protecția muncii permanent, a făcut economii”declară Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii, reafirmând că există risc permanent să se producă accidente colective de muncă, în cariere și termocentrale.

Comment here