Din JudetTârgu-Jiu

Noi centre de vaccinare în Gorj

În urma videoconferinței din seara zilei de 13 ianuarie 2021, s-a stabilit ca, la nivelul județului Gorj, să se deschidă 4 centre comunitare pentru etapa a doua de vaccinare, anunță Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Cele patru centre comunitare vor fi la:

  • Târgu-Jiu- Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși’’ (sala de sport)  
  • Târgu-Cărbunești- Clubul Pensionarilor
  • Motru- Școala Catolică
  • Bâlteni- Căminul Cultural   

Pe lângă acestea, vor rămâne funcționale 4 din cele 8 centre de vaccinare, constituite la nivelul spitalelor din județul nostru, astfel:

  • Centrul de vaccinare Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu
  • Centrul de vaccinare Spitalul Orășenesc Novaci
  • Centrul de vaccinare Spitalul Orășenesc Turceni
  • Centrul de vaccinare Spitalul Orășenesc Rovinari

”Începând de săptămâna viitoare, la centrele comunitare, se pot vaccina câte 60 de persoane/zi. Etapa a doua de vaccinare vizează populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie. În prima fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: adulții cu vârsta peste 65 de ani și persoanele care suferă de boli cronice.

În categoria bolilor cronice se încadrează următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

Menționăm că, în perioada 15-19 ianuarie 2021, se desfășoară campania de vaccinare în centrele de asistență medico-socială și rezidențiale, prin echipe mobile formate din reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj. Pentru centrele de asistență medico-sociale și rezidențiale au fost repartizate 432 doze vaccin anti-Covid” informează DSP Gorj.

Comment here