Minerit și EnergieStirile Zilei

Nicușor Văduva cere, din nou, pachet social. ”De unde știu ei că nu se fac concedieri?”

Liderul sindical de la Termocentrala Ișalnița, Nicușor Văduva, insistă că este nevoie de un pachet social pentru angajații Complexului Energetic Oltenia, în caz de concedieri colective, și-i acuză de slugărnicie și obediență pe sindicaliștii care au participat la discuția, de săptămâna trecută, de la București, cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja.    

De la începutul lunii martie, cele două cazane au fost repornite la Ișalnița, deși termocentrala a fost trecută în rezervă, de la 1 ianuarie 2024.

”Se pare că, fără Ișalnița, încă nu se poate. (…) În februarie am fost trecuți la program de zi, lichidarea a fost mai mică cu 10%” spune Nicușor Văduva.

Nicușor Văduva îi critică pe liderii sindicali din Complexul Oltenia care spun că nu este necesar acum un pachet social, în caz de concedieri colective, întrucât compania nu și-a propus, deocamdată, să facă disponibilizări.

”Acest pachet social trebuie prins într-un act și să fie acordat în caz de concedieri. De ce să nu avem și noi o siguranță?” întreabă energeticianul de la Ișalnița.  

Nicușor Văduva este de părere că CEO poate anunța oricând program de concedieri colective și că, într-o astfel de situație, mii de oameni riscă să fie lăsați pe drumuri fără o protecție socială adecvată, inclusiv cei 1800 care sunt încadrați pe perioadă determinată.