Minerit și EnergieStirile Zilei

Nicu Bunoaica: Este o filă de istorie, sunt cel mai mândru și fericit

„Este o filă de istorie, sunt cel mai mândru și fericit”  spune Nicu Bunoaica după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea de reducere a vârstei de pensionare în cadrul Complexului Energetic Oltenia, de care vor beneficia mii de angajați ai companiei.

Bunoaica a fost cel care a început, pe 8 februarie, protestele de la Târgu-Jiu, considerate de unii fără forță din cauza numărului redus de participanți. Timp de peste 5 luni, oamenii n-au părăsit Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, iar astăzi, legea este promulgată. Angajații CEO, cu vârsta de minim 52 de ani și cu 25 de ani de activitate desfășurată în producție, se vor putea pensiona.  

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 nu are de gând să se oprească aici. Nicu Bunoaica anunță că va lupta și pentru alte acte normative: vrea 4 ani de venituri de completare și câte 10.000 de euro pentru fiecare viitor disponibilizat.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, care i s-a alăturat lui Nicu Bunoaica aproape imediat ce-au început protestele de la Târgu-Jiu, speră ca normele de aplicare a legii de reducere a vârstei de pensionare să fie favorabile angajaților Complexului Energetic Oltenia.

”S-a demonstrat că, dacă se vrea, se poate face ceva și pentru oameni, nu numai pentru politicieni” spune Vasile Tivig, unul dintre protestatarii din Piața Prefecturii.

Comment here