Minerit și EnergieStirile Zilei

Nicio soluție pentru majorarea lefurilor. Virgil Popescu insistă cu ”nu vom lăsa pe nimeni în urmă”

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia au purtat, miercuri, discuții cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe tema majorării salariilor, dar fără rezultat. Li s-a transmis că legislația în vigoare nu permite creșterea salariilor la companiile de stat aflate pe pierdere.

“Nu am găsit soluții la momentul acesta. Nu vom accepta sub nicio formă ca salariații Complexului Energetic Oltenia să nu beneficieze de majorări salariale odată cu încheierea actului adițional la Contractul Colectiv de Muncă” a declarat, după întâlnire, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

Pe pagina de socializare a instituției pe care o conduce, Virgil Popescu a notat că sindicaliștii ”revin la minister cu fel de fel de zvonuri care denaturează realitatea” și a reafirmat că nu va lăsa pe nimeni în urmă.

„Am discutat despre esența măsurilor luate de Guvern și Ministerul Energiei pentru a veni în ajutorul CEO și necesitatea implementării planului de restructurare al Complexului. Acest plan va oferi noi posibilități de investiții și dezvoltare pentru Sistemul Energetic Național. Din păcate, colegii revin la minister cu fel și fel de zvonuri care denaturează realitatea situației. Oamenii aceștia nu merită manipulări politice, astfel că mă așez la masă cu ei, de fiecare dată când este necesar, le explic și răspund direct tuturor neclarităților pe care le au. Avem soluții și oameni profesioniști cu care lucrăm. Punem în practică potențialul pe care îl avem. Este vorba despre schimbări în bine și de a nu lăsa pe nimeni în urmă, acesta este adevărul, nu disputele politice inutile”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

La întâlnirea de la Ministerul Energiei au participat și directorul general al CE Oltenia, Daniel Burlan, precum și deputații PNL de Gorj, Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină.

Comment here