Sportive

Nicio șansă în fața clujenilor. CSM Târgu Jiu – UBT Cluj Napoca 66-91

Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu au pierdut, sâmbătă, confruntarea disputată, pe teren propriu, contra campioanei României, U BT Cluj Napoca, scor 66-91. Partida a contat pentru etapa a-15-a din Conferinţa A din Liga Naţională de Baschet Masculin.

În faţa unui public numeros şi ataşat în continuare de echipă, Kresimir Basic a început partida cu următorul ”5”: Porter Troupe, Shamiel Stevenson, Camil Berculescu, Andriy Agafonov şi Octavian Ilie.

Shamiel Stevenson a fost, din nou, cel mai bun om al gorjenilor. Americanul a reuşit 23 de puncte în confruntarea cu echipa campioană. El a mai strâns 6 recuperări şi 4 pase decisive, fiind cel mai bun om de pe teren. Shamiel a fost urmat de Andriy Agafonov, care a reuşit 15p şi 10 recuperări. Şi Thomas Kottas a avut o evoluţie bună. Grecul a totalizat 13p, 3 recuperări şi o pasă decisivă. Porter Troupe a contribuit cu 7p, 2 recuperări şi două pase decisive, în timp ce Dylan Frye a strâns 5p, 2 recuperări şi 3 pase decisive. Gorjeanul Octavian Ilie a terminat meciul cu 3p, o recuperare şi trei asisturi.

”Echipa din Cluj a făcut un meci fizic, iar noi nu am putut să răspundem pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Ne-am luptat aproximativ 20 de minute, după aceea am început să pierdem mingi, iar mingile pierdute s-au transformat în contraatacuri și în puncte ușoare. Până la urmă, este vorba și de rotația lor, de jucătorii care au venit de pe bancă și au avut aceeași atitudine pe parcursul meciului. Clujul este o echipă care pedepsește orice greșeală și noi nu suntem încă pregătiți pentru așa ceva. Este o problemă că nu pasăm suficient și ne pierdem în acțiuni individuale. Jucătorii trebuie să înțeleagă acest lucru. Clujul este o echipă europeană, iar, la acel nivel, mingea circulă de zece ori mai repede. Cu siguranță, trebuie să remediem acest aspect al circulației mingii, pentru că este încă un meci în care ne-am blocat la 66 de puncte. Marcăm între 60-66 de puncte și dacă ne gândim câte layup-uri am ratat astăzi, ne dăm seama că ratările ușoare se transformă în contraatacuri pentru ei” a declarat antrenorul gorjenilor, croatul Kresimir Basic.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Porter Troupe, Shamiel Stevenson, Dylan Frye, Bogdan Penciu, Camil Berculescu, Andriy Agafonov, Andrei Gheorghe, Thomas Kottas, Flavius Toropu, Alexandru Mitu, Octavian Ilie. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Director tehnic: Claudiu Alionescu.

Etapa viitoare, miercuri, 18 ianuarie, baschetbaliştii grupării gorjene se deplasează la Piteşti, acolo unde vor juca contra echipei FC Argeş Piteşti.

Comment here