Din JudetStirile ZileiTârgu-Jiu

Nereguli mari la depozitul de deșeuri de la Bălești. Raportul, trimis IPJ Gorj

Prefectul de Gorj și-a trimis corpul de control  la depozitul de deșeuri de la Bălești. Concluzia? Aproape toate instituțiile abilitate au greșit: primăria, APM Gorj, DSP Gorj.

Luna trecută, 1200 de locuitori ai comunei au semnat o petiție, care a fost depusă la Prefectura Gorj, pentru închiderea depozitului de sticlă pisată și plastic, pe motiv că sănătatea le este afectată de poluarea produsă, depozitul fiind aproape de casele oamenilor.

Verificatorii de la Prefectura Gorj au constatat a fost încălcat planul urbanistic al localității. În sensul că, depozitul trebuia construit într-o zonă industrială, nu într-una pentru instituții publice și servicii, aspect care trebuia verificat de Agenția de Protecția a Mediului.

Prefectul Corneliu Răducan Morega

Probleme au fost depistate și la certificatele de urbanism eliberate de Primăria Bălești, după emiterea autorizației de construcție. Verificatorii au descoperit că, în anii 2018 și 2019, au fost înscrise destinații diferite pentru același amplasament: pentru  zonă industrială- depozitare, respectiv zonă instituții servicii publice.

Corneliu Răducan Morega spune că, din acest motiv, raportul de control va fi înaintat organelor de cercetare.

Prefectul Răducan Morega a afirmat  că la  Direcția de Sănătate Publică Gorj nu există date care să arate că localnicii din Bălești au fost afectați de poluarea produsă de depozitul de deșeuri.  

Comisia care a făcut verificări la depozitul de la Bălești a lăsat mai multe recomandări.

Comment here