Stirile ZileiTârgu-Jiu

Nereguli la Ambulanța Gorj. Au plătit taxă de concurs deși NU s-a ținut concurs! Cum se apără Mitroi

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a comunicat c-au fost găsite nereguli în urma unor verificări făcute la Serviciul Județean de Ambulanță, raportul fiind înaintat Ministerului Sănătății.

Una dintre nereguli se referă la o taxă de 100 de lei care a fost percepută, anul trecut, când s-au făcut angajări fără concurs pentru mai multe posturi, la stația centrală din Târgu-Jiu și substațiile de la Târgu-Cărbunești, Motru și Turceni. Unii dintre pretendenți au  reclamat că li s-a perceput o taxă de 100 de lei, în contextul în care nu era vorba de un concurs, ci toată procedura de selecție s-a desfășurat online.

Corpul de control a mai constatat că postul de director economic al Serviciului Județean de Ambulanță a fost transformat în coordonator economic, total nelegal, iar hotărârile Comitetului Director, din acest motiv, pot fi anulabile.

Prefectul Cosmin Pistol

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță, Constantin Mitroi, spune că taxa de 100 de lei a fost percepută la selecția făcută anul trecut, pentru că este prevăzută în regulamentul de desfășurare a concursurilor.

În ceea ce privește postul de director economic, Mitroi dă vina pe Ministerul Sănătății, care a refuzat să facă numirea. Conform informațiilor apărute în presa locală, șeful de la Ambulanță a solicitat, în luna aprilie a anului trecut, aviz de prelungire a interimatului pentru directorul economic al instituției, Dalia Viezure. Avizul n-a venit de la ministerul de resort întrucât Viezure a ieșit la pensie și nu mai poate ocupa funcții de conducere, așa încât Constantin Mitroi a apelat la un tertip și i-a transformat postul din director economic în coordonator.

Controlul corpului de de control al prefectului este cel de-al treilea efectuat, în ultimul an, la Serviciul Județean de Ambulanță, după cele ale Curții de Conturi și Serviciului Audit din cadrul Ministerului Sănătății.  

Comment here