LIFE

NEOM, orașul viitorului, prinde viață în Arabia Saudită. Cum va arăta gazda Cupei Mondiale 2034

Un mega-oraș, demn de un film SF, urmează să prindă viață pentru a fi gazda Cupei Mondiale 2034.
Proiectul „NEOM” al Arabiei Saudite, a impresionat o întreagă planetă și ar urma să fie gata în 2030. Construcțiile au început deja și iată că apar noi detalii. Marginile orașului vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, de peste 100 de kilometri lungime, arată alephnews.ro.

NEOM nu este doar un miraj al deșertului. Orașul va fi amenajat pe o suprafață de 26.500 kilometri pătrați, adică de 265 de ori mai mare decât orașul Iași.

Miliardarul indian Anand Mahinra a garantat, recent, că proiectul chiar va prinde viață. Declarația vine după ce acesta a vorbit cu CEO-ul proiectului, Nadhmi Al-Nasr.

Orașul va fi construit în baza principiilor de „smart city”. NEOM este o combinaţie a cuvântului grecesc neos, sau “nou“, şi mustaqbal, care înseamnă „viitor“ în arabă. La momentul de față, se lucrează la realizarea celor trei straturi liniare ale oraşului: o regiune de suprafaţă pentru pietoni, plus două straturi subterane pentru transport şi infrastructură.

Arabia Saudită va investi între 100 şi 200 de miliarde de dolari în orașul viitorului, care se estimează că va genera 380.000 de noi locuri de muncă.

Comment here