Din JudetStirile Zilei

Nenorocirea de la Cătunele. Țuilă: N-am avut trei persoane decedate în același timp de la război

”N-am avut trei oameni decedați în același timp de la război încoace” a comentat primarul Florinel Țuilă după tripla nenorocire produsă joi seară în comuna Cătunele.

O mamă, de 30 de ani, a murit înecată alături de fiul său, de 8 ani, dar și de un pensionar, de 81 de ani, care a încercat să îi salveze. Tragedia a avut loc pe râul Motru.

Mama a mers cu cei doi fii ai săi la scăldat. Cei mici au intrat în apă, dar, după câteva minute, au ajuns într-un loc unde depășea doi metri adâncime. Pentru că  nu știau să înoate, mama a sărit imediat în apă ca să-i salveze, dar nu a mai putut ieși la suprafață. Bătrânul de 81 de ani a văzut ce s-a întâmplat și a intrat la rândul său în apă, apucând să-l scoată pe cel mic dintre băieți. Apoi, a fost înghițit de râu.

Bătrânul care a murit era împreună cu fiul său, Cristian Răduică, la udatul grădinii. Avea o motopompă pusă în râu, chiar în locul unde s-a produs nenorocirea.

Oamenii care au fost la scăldat au povestit cum bătrânul a reușit să salveze viața unuia dintre copiii pe care femeia de 30 de ani îi adusese la scăldat.

Mai multe echipaje medicale au fost direcționate spre locul nenorocirii, dar, după cum spune asistentul Vasile Vintilescu, toate eforturile au fost zadarnice.

Primarul Florinel Țuilă a rămas șocat de tragedie. Edilul îi avertizase pe copii, la serbările școlare, să nu meargă la scăldat. Bătrânul decedat i-a impresionat pe localnici, pentru că și-a dat viața încercând să salveze un al doilea copil.

Comment here