Minerit și EnergieStirile Zilei

Nelu Roșca: În ultimii 4 ani, administrația n-a dat curs solicitărilor privind condițiile sociale

Liderul sindical Nelu Roșca acuză că administrația Complexului Energetic Oltenia n-a dat curs, în ultimii 4 ani, solicitărilor de îmbunătățire a condițiilor sociale pentru salariați, referatele trimise de sindicate zăcând prin sertare.  

În presa locală a a apărut informația că președintele Sindicatului Liber Cariera Roșiuța ar putea fi cercetat disciplinar, după ce a refuzat să participe la verificările privind condițiile de muncă ale salariaților, pe care le-a efectuat o comisie constituită la nivelul Complexului Energetic Oltenia, în urma accidentului mortal care a avut loc, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, la Cariera Roșia.

Roșca e supărat pe faptul că, în urmă cu doi ani, o altă comisie a verificat condițiile de muncă și, de mai bine de patru ani, compania nu a alocat bani pentru îmbunătățirea acestora și a folosit termeni duri la adresa lui Ion Rușeț.

Nelu Roșca spune că este tardivă verificarea condițiilor de muncă acum, și că administrația ar trebui să se focuseze pe ceea se poate face în 2022.

În ceea ce privește sănătatea salariaților CEO, Nelu Roșca spune că există în cadrul companiei un Comitet de sănătate coordonat de la cel mai înalt nivel, care nu a luat deciziile care se impuneau.  

Comment here