Bumbești-JiuStirile Zilei

Negocieri directe pentru utilaje, la UM Sadu. Directorul Dădălău: Ar fi nevoie de 50 de milioane de euro pentru retehnologizare

Uzina Mecanică Sadu ar avea nevoie de 50 de milioane de euro pentru retehnologizare, iar directorul Dumitru Dădălău speră ca banii să fie alocați de statul român undeva după 2023.

În urmă cu doi ani, fabrica de armament a primit 10 milioane de euro, printr-o majorare de capital, pentru a-și cumpăra utilaje de strictă necesitate. S-a cheltuit doar o parte din bani, pentru că la licitațiile publicate pe SEAP nu s-a prezentat nimeni.

Directorul Dădălău spune că au fost începute negocieri directe cu societăți UE și non-UE.  

Fabrica de armament de la Bumbești-Jiu are nevoie de o retehnologizare totală, pentru că se lucrează cu linii de producție vechi de 80 de ani. Conducerea lucrează la un memoriu pe care îl va înainta Ministerului Economiei.

Managerul Uzinei Mecanice Sadu este membru PNL și s-a bucurat de numirea deputatului Dan Vîlceanu în funcția de ministru de Finanțe. Dumitru Dădălău spune, însă, că Vîlceanu nu poate face mare lucru pentru UM Sadu pentru că aici este vorba de politica guvernului per ansamblu, a statului român.

Comment here