Minerit și EnergieStirile Zilei

Motor de 100.000 de lei, FURAT de la Cariera Peșteana. Burlan: Cred că sunt MAI MULTE persoane implicate

Se face INVENTAR în toate depozitele Complexului Energetic Oltenia după ce doi electricieni de la Peșteana au furat un motor electric, în valoare de 100.000 de lei, și au ajuns după gratii.

Motorul a fost ridicat de la sol cu ajutorul unei macarale care aparținea tot unității miniere, după care a fost transportat la Craiova, unde urma să fie revopsit și vândut ca nou către CEO. Managerul Daniel Burlan spune că, în fiecare subunitate a companiei, se desfășoară, în aceste zile, un inventar al motoarelor și reperelor care ar putea fi furate în această perioadă în care salariații sunt în șomaj tehnic.

Daniel Burlan spune că și-ar dori să ajungă pe mâna poliției toți cei care atentează la patrimoniul Complexului Energetic Oltenia. Chiar conducerea companiei a fost cea care a sesizat organele de poliție, după ce un localnic a filmat hoții în timp ce furau motorul cu ajutorul unei macarale.

Burlan nu exclude posibilitatea ca ancheta să scoată la iveală implicarea în furt și a altor persoane angajate în CEO.

Liderul sindical Constantin Crețan a comentat că furtul motorului de 100.000 de lei reprezintă mai nimic în comparație cu cât s-a furat, în ultimii ani, din mineritul gorjean. Sindicalistul spune că așa s-au făcut marile averi din Gorj, iar autorii furturilor nu au fost prinși niciodată.

În urma anchetei furtului motorului electric polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, trei suspecți. Doi dintre ei sunt angajați ai CEO, iar cel de-al treilea este un intermediar. Niciunul dintre ei nu-și recunoaște, însă, faptele, după audierile de la Parchet procurorii dispunând măsura controlului judiciar pentru fiecare.

Victor Țuhașu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here