LIFE

Motivul pentru care Cristina Țopescu a dorit să fie incinerată. Reacția BISERICII

Cei care au iubit-o și admirat-o pe jurnalista Cristina Țopescu îi pot aduce un ultim omagiu, miercuri, la Cimitirul Bellu.

Familia a anunțat că trupul neînsuflețit va fi depus acolo, iar joi va fi incinerat, așa cum se pare că a fost dorința Cristinei, spun apropiații. Plecată mult prea devreme și mult prea în grabă, Cristina Țopescu și-a dorit mereu să devină una cu marea. A fost, de altfel, un om extrem de sensibil la tot ce se întâmplă în jur, relatează stirileprotv.ro.

Diana Maria, vecină și prietenă: ”Cristina era foarte liberală în opțiunile ei religioase. Credea în Dumnezeu, se ruga, dar a fost dorința ei, toți prietenii știau asta, că își dorește să fie incinerată. Dar Cristina credea în Dumnezeu, pentru ea Dumnezeu era peste tot”.

Această alegere, făcută de Cristina în timpul vieții, nu este însă acceptată de Biserica Ortodoxă.

”Incinerarea este o practică neacceptată în creștinism. Nu se poate oficia o slujbă de înmormântare și pentru rațiunea următoare: lipsește subiectul concret al înmormântării, care este trupul. Persoana umană este compusă din trup și suflet, celor două elemente trebuie să li se acorde prețuire egală” a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here