LIFE

Moştenitoarea L’Oreal nu mai este cea mai bogată femeie din lume. Cine a detronat-o

MacKenzie Scott, fosta soţie a CEO-ului Amazon, Jeff Bezos, este acum cea mai bogată femeie din lume. Averea netă a lui Scott a atins pragul de 68 de miliarde de dolari, ceea ce o propulsează pe primul loc în topul celor mai bogate femei din lume, devansând-o pe moştenitoarei imperiului L’Oréal, Francoise Bettencourt Meyers, conform indicelui Bloomberg Billionaire, scrie CNN.

Printr-un acord realizat odată cu divorţul de Jeff Bezos, pronunţat anul trecut, Scott a primit un sfert din acţiunile Amazon. Aceasta a echivalat cu o participaţie de 4%, care în acel moment valora mai mult de 35 de miliarde de dolari. Acum ea este a 12-a cea mai bogată persoană din lume. În iulie, Scott a anunţat că a donat deja aproape 1,7 miliarde de dolari pentru 116 organizaţii, care includeau patru colegii şi universităţi.

Anul trecut, Scott a aderat şi la iniţiativa Giving Pledge, fondată de Warren Buffett şi Bill şi Melinda Gates, prin care cei mai bogaţi oameni din lume sunt încurajaţi să-şi dedice majoritatea averii unor cauze caritabile. Bezos nu s-a alăturat însă iniţiativei.

Acţiunile Amazon au crescut cu aproximativ 28% în ultimele trei luni, averea lui Jeff Bezos depăşind pragul de 200 de miliarde de dolari. O altă schimbare de clasament a avut loc în dreptul fondatorilor companiilor Tesla şi Facebook. La începutul acestei săptămâni, Elon Musk l-a depăşit pe Mark Zuckerberg, devenind a treia cea mai bogată persoană din lume.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here