LIFE

Morrissey, campanie împotriva ziarului The Guardian. ”Este vocea a tot ceea ce e greşit şi trist în Marea Britanie modernă”

Controversatul artist britanic Morrissey duce de mai mult timp o campanie împotriva ziarului The Guardian, iar în weekend, la un concert susţinut în Statele Unite, a purtat un tricou cu un mesaj sugestiv, informaţia fiind difuzată chiar de publicaţie.

Pe scena din Hollywood Bowl, Los Angeles, fostul lider al grupului The Smiths a apărut îmbrăcat într-un tricou ce avea inscripţionat mesajul „Fuck the Guardian”. În urmă cu câteva săptămâni, el a descris publicaţia drept „vocea a tot ceea ce este greşit şi trist în Marea Britanie modernă”.

Cântăreţul, în vârstă de 60 de ani, care în repetate rânduri şi-a exprimat susţinerea faţă de formaţiunea de extremă dreapta For Britain, şi-a înteţit în ultimele luni atacurile la adresa ziarului, scrie The Guardian. Pe site-ul personal, el a scris, în luna mai, că a fost victima „unei campanii neobosite de ură” dusă de The Guardian, cerând ajutorul fanilor: „Vă rog să nu cumpăraţi acest infam ziar de ură, al cărui mod de exprimare din 2019 aminteşte de Mary Whitehouse (activistă care s-a opus liberalismului social şi mass-media britanice mainstream, n.r.)”.

În timpul unei ediţii a emisiunii „Tonight Show Starring Jimmy Fallon” din aceeaşi lună, Morrissey a decis să poarte un ecuson ”For Britain”. În luna iunie, şi-a reafirmat sprijinul faţă de partid într-un interviu acordat împreună cu nepotul lui, republicat pe site-ul personal. La începutul acestei luni, artistul a dat afară, de la un concert al său din Portland, un spectator anti extremă dreapta.

Într-un editorial publicat în luna iulie de The Guardian, Stewart Lee – actor şi fost fan al lui Morrissey – a scris că cel mai bun mod de a-l trata pe cântăreţ este să nu îl mai asculţi. În aceeaşi lună, compozitorul Billy Bragg a condamnat faptul că Morrissey a împărtăşit un videoclip de pe un canal de YouTube în care era susţinut că rapperul Stormzy este folosit pentru a promova multiculturalismul în Marea Britanie în detrimentul culturii albe.

Steven Patrick Morrissey, născut pe 22 mai 1959, a format, împreună cu Johnny Marr, trupa The Smiths, care a activat între anii 1982 – 1987. Considerată una dintre cele mai importante formaţii new-wave ale perioadei, The Smiths a devenit un „grup-cult”, bazându-şi succesul pe textele lui Morrissey. El şi-a început cariera solo în 1988, când a lansat discul „Viva Hate”. În total, a lansat 12 albume solo de studio, cel mai recent datând din 2019 – „California Son”. Morrissey a concertat la Sala Palatului din Bucureşti, în octombrie 2015.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here