MotruStirile Zilei

Morega și-a trecut bugetul cu sprijinul a doi consilieri de la USR-PLUS și PMP

Primarul PSD de la Motru, Cosmin Morega, a reușit să-și treacă bugetul pe acest an cu sprijinul a doi dintre consilierii municipali de dreapta: Florea Preda de la USR-PLUS și Niculina Chițulescu de la Partidul Mișcarea Populară.

Scandalul rămâne, însă, la fel de mare în cel de-al doilea municipiu al județului. Liberalii nu reușesc să-și pună  omul pe postul de viceprimar și acuză că Morega vrea să falimenteze Uzina de Agent Termic și Direcția Publică. Pe de altă parte, primarul acuză răutate din partea adversarilor politici pe care-i vede capabili ”să vândă Motrul” contra posturilor călduțe de șefi în minerit.  

Morega  susține că aleșii liberali din consiliul local s-ar lăsa umiliți de fostul primar, Gigel Jianu, liderul PNL Motru. Edilul PSD crede că miza tensiunilor este scaunul de viceprimar.  

La rândul său, președintele PNL Motru,  Gigel Jianu, spune că primarul Cosmin Morega a prezentat un buget dezechilibrat, în care nu a prins bani pentru Uzina de Agent Termic și Direcția Publică, ceea ce-l face să creadă că ar urmări falimentarea celor două societăți.

Jianu recunoaște ca alianța de dreapta nu prea funcționează la Motru.

În privința UATAA Motru, Cosmin Morega încă așteaptă bani de la guvern pentru certificatele de carbon, vinerea viitoare fiind termenul limită pentru achiziționarea acestora.  

”Există soluții, dar refuză orice discuții cu noi. Încă mai sunt șanse pentru UATAA” spune Gigel Jianu.

Comment here