MotruStirile Zilei

Morega, după ce Jianu a cerut 160 de miliarde de lei vechi, la RECTIFICARE: Mutăm capitala județului la Motru!

Guvernul Dăncilă a adoptat, luni, rectificarea bugetară. Primarii din Gorj așteaptă acum să vină în teritoriu banii de care nevoie pentru funcționare și cofinanțări.

Unii dintre edili au venit cu solicitări considerate exagerate de către reprezentanții puterii.  Marcel Romanescu, primarul Târgu-Jiului a solicitat 70-80 de miliarde de lei vechi, în caz contrar amenințând cu proteste în fața prefecturii. Suma i s-a părut exagerată liderului PSD Gorj, Mihai Weber. Cel mai mult a cerut, însă, luni, primarul din Motru, Gigel Jianu, nu mai puțin de 160 de miliarde de lei vechi.

La Interviurile Infinit FM, Cosmin Morega, lider PSD și viceprimar la Motru, a comentat, miercuri, că primarii s-au obișnuit să cheltuie  banii cum vor, să acumuleze arierate iar apoi să stea cu mâna întinsă la guvern.

Ovidiu Pungan, primarul din Bălănești, o comună fără investitori, zice că banii colectați din taxe și impozite nu-i ajung nici măcar pentru funcționarea primăriei. De aceea, așteaptă bani de la guvern atât pentru funcționare cât și pentru cofinanțarea investițiilor pe care vrea să le finalizeze în acest an.  

Și Primăria Rovinari, una cu buget mare, se resimte după ce guvernul a pus cheltuieli în spatele autorităților locale. Primarul Robert Filip își face griji în privința plății însoțitorilor persoanelor cu handicap. Edilul nu-și creează așteptări privind sumele de la Consiliul Județean, deși are nevoie de bani pentru cofinanțarea investițiilor.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here