MotruStirile Zilei

Morega cere demiterea prefectului interimar Iacobescu. ”Este tânăr pensionar”

Primarul Municipiului Motru, Cosmin Morega, cere demiterea subprefectului cu atribuții de prefect, Marcel Iacobescu, revoltat de faptul că reprezentantul guvernului în teritoriu nu vrea să se implice în problema UATAA.

Uzina de Agent Termic, aflată în insolvență, are nevoie de sprijin guvernamental. Iacobescu a declarat, însă, în presa locală, că e treaba primăriei cum gestionează problemele UATAA și să asigure încălzirea pe timp de iarnă.      

În replică, primarul Cosmin Morega îi cere subprefectului cu atribuții de prefect să vină la UATAA Motru, să vadă cum stau lucrurile la fața locului.

Morega îi mai transmite lui Marcel Iacobescu ”să lase prostiile cu ambrozia și COVID-ul că oricum a pierdut lupta”, cel puțin din punct de vedre al bolii, Gorjul aflându-se în scenariul roșu. Edilul PSD îl vrea demis pe subprefectul liberal.

Pentru a porni căldura în municipiul Motru, primăria decis să aloce 1 milion de lei pentru plățile urgente ale Uzinei de Agent Termic. UATAA, spune primarul Cosmin Morega, are o datorie imensă, de 5 milioane de euro, pentru că nu și-a achiziționat la timp certificatele de carbon, plus amenda aplicată de Uniunea Europeană, de 100 de euro pe certificat.

Comment here