Învăţământul GorjeanMotruStirile Zilei

Morega cere demiterea directoarei Liceului Tehnologic Motru. Ce spune Adela Rușeț

Primarul municipiului Motru, Cosmin Morega, îi cere șefei Inspectoratului Școlar Județean, Marcela Mrejeru, s-o demită din funcție pe directoarea Liceului Tehnologic Motru, Adela Rușeț.

Totul după ce, joi, a avut loc un nou scandal în unitatea de învățământ, la ședința ordinară a consiliului de administrație. Reprezentantul primarului în CA, Valeriu Drulă, a mers la ședință, dar directoarea Rușeț i-a cerut să plece, întrucât ar fi fost revocat pe data de 1 februarie, cu 9 voturi din 11.   

Adela Rușeț susține că Valeriu Drulă perturbă fiecare ședință a consiliului de administrație al Liceului Tehnologic Motru. Directoarea crede că scopul ar fi deturnarea atenției de la un proiect de peste 2 milioane de euro, care ar fi trebuit implementat în unitate. În plus, Rușeț acuză că Drulă se opune acordării burselor pentru elevi.   

Șefa Liceului Tehnologic Motru se plânge că se simte hărțuită, în sensul că diferite sesizări denigratoare la adresa sa ajung în spațiul public.

Primarul municipiului Motru, Cosmin Morega, susține, însă, că Adela Rușeț ar fi luat Liceul Tehnologic Motru pe persoană fizică, neacceptând nicio decizie, și îi cere șefei Inspectoratului Școlar să ia măsuri. Morega nu confirmă informația apărută în presă că Valeriu Drulă ar fi fost bătut, joi, de reprezentantul părinților în CA-ul liceului.  

Primarul PSD de la Motru crede că există un substrat politic în scandalul cu directoarea Liceului Tehnologic, al cărei soț este consilier local PNL.

Comments (1)

  1. Carmen Catana

    Pentru a înțelege cu exactitate circumstanțele și pentru lua decizii informate e necesară o investigație imparțiala și obiectivă asupra situației, bazată pe fapte și nu pe speculații politice. În interesul elevilor trebuie să se promoveze colaborarea între toate părțile implicate.Pledez pentru transparență, dialog și rezolvarea problemelor într-un mod constructiv.

Comment here