Stirile ZileiTârgu-Jiu

Morega, analiză pe candidaturi. ”Cârciumaru, scor triplu față de Weber”

Dan Ilie Morega a criticat, vineri, într-o conferință de presă, plasarea secretarului de stat din Ministerul de Finanțe, Gheorghe Pecingină, pe locul 2 pe lista pentru Camera Deputaților, a Partidului Național Liberal. L-ar fi vrut pe Iulian Popescu pe această poziție.

Morega crede, însă, că sunt șanse ca PNL să obțină două mandate de deputat și unul de senator, la alegerile parlamentare din decembrie.

În ceea ce privește Partidul Social-Democrat, Dan Ilie Morega crede că s-a greșit prin scoaterea senatorului Florin Cârciumaru de pe listă.  

Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Politici Publice, a comentat și pe marginea candidaturii fostului manager al Complexului Energetic  Oltenia, Sorinel Boza, la Senat, din partea PMP. Deși o perioadă cât a condus compania l-a apreciat, ulterior, Morega și-a dat seama că a fost genul de director care ”a fraternizat și cu hoții și cu vardiștii”.

Dan Ilie Morega a criticat sistemul de redistribuire a mandatelor, din România, care le permite candidaților cu puține voturi să ajungă în parlament.

Comment here