Stirile ZileiTârgu-Jiu

Moaşă cu salariu URIAŞ la SJU Târgu-Jiu. Cum explică Vienescu

O moaşă, care lucrează în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, a câştigat, în luna decembrie, un salariu de peste 24.000 de lei, o spălătoreasă a încasat peste 5.500 de lei, iar o infirmieră a avut un venit lunar de peste 8.000 de lei, conform unei situaţii publicate pe site-ul unităţii.   

Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a explicat că salariile sunt aşa de mari pentru că, în luna decembrie 2020, a fost acordat, pentru o parte a personalului, sporul de risc pentru perioada stării de urgenţă.  

„În luna decembrie, şi doar în luna decembrie, s-a acordat personalului auxiliar de risc un stimulent în sumă de 2.500 de lei lunar, pentru perioada stării de urgenţă 15 martie – 15 mai. Au fost persoane care au primit unul sau două stimulente de risc. Au fost acordate cu întârziere. Stimulentul a fost acordat în această perioadă pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar-sanitar“ a afirmat Vienescu, conform adevarul.ro.  

Cât despre salariul de 24.000 de lei primit de una dintre moaşe, Dumitru Vienescu susţine că ar fi vorba despre o eroare.

„Referitor la moaşa care a primit un salariu de aproximativ 24.000 de lei a fost o greşeală a Compartimentului de ştate, care i-a acordat un spor în plus pe lângă acel stimulent. S-a făcut o eroare. Dacă, din salariul de 24.000 de lei, se scade sporul primit în plus, de peste 10.000 de lei şi două stimulente de risc, se ajunge la un salariu de 7.000 de lei. Sporul acordat în mod eronat nu a fost dat efectiv“ susţine managerul SJU. 

Comment here