Minerit și EnergieStirile Zilei

Mitrescu: UE zice că se pot plăti contribuții din ajutorul de stat

Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, spune că CE Oltenia are dreptul la ajutor de stat, din care să plătească contribuțiile pentru pensii, fiind o societate care urmează să-și închidă patru cariere miniere, în următorii ani.

Este vorba despre Peșteana, Husnicioara, Lupoaia și Poiana, programate pentru închidere în următorii ani, conform planului de restructurare a companiei. Mitrescu reacționează după ce colegul său, Manu Tomescu, a postat pe Facebook, Articolul nr.4 din Decizia Consiliului U.E., din 10 decembrie 2010, din care rezultă că CE Oltenia are dreptul la ajutor de stat pentru a asigura protecția socială a salariaților.

Constantin Mitrescu îl acuză pe președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, că în loc să zbată să salveze angajații de la Cariera Peșteana, care se închide în următoarele luni, “stă și face teoria chibritului”.

Mitrescu spune că, mai întâi, trebuie adoptată legea privind reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie, după care trebuie identificate sumele pentru plata contribuțiilor, iar banii ar putea veni din ajutorul de stat.

Pe de altă parte, Dumitru Pârvulescu, președintele FNME, afirmă că sindicatul lui Mitrescu- din care face parte și protestatarul din Piața Prefecturii, Manu Tomescu, aflat în război cu ”boșii din federații”- nu a venit cu nicio propunere la federație privind protecția socială.  

Comment here